Telefoon: 0317-617490

Wie wij zijn

Piet Lagerwaard is 6e Dan Aikikai-Aikido. Hij is full-time hoofddocent van drie dojo's (Aikidoclubs), hoofdinstructeur van de Aikido Federatie Nederland en medebestuurder van Aikido Nederland, de koepelorganisatie van Aikido bij het NOC*NSF. Hij geeft regelmatig stages in het buitenland. Daarnaast geeft hij bedrijfstrainingen waarbij hij Aikido toepast in weerbaarheid en persoonlijke effectiviteit.

Piet Lagerwaard

Lesgeven in Aikido is al vele jaren mijn beroep. Ik ben hoofddocent bij Jiki Shin Kan Utrecht en Jiki Shin Kan Arnhem, en geeft ook les aan het Universitair Sport Centrum Nijmegen. Verder heb ik zestien jaar aikido gegeven aan de acteursopleiding van de Hogeschool der Kunsten Utrecht. Ik ben mede-oprichter en hoofdinstructeur van de Aikido Federatie Nederland (AFN), en geef regelmatig stages in Nederland, Engeland, Kroatië en elders. Op bondsniveau verzorg ik de opleiding van aikidoleraren. Sinds ca. 20 jaar geef ik ook trainingen in persoonlijke effectiviteit en weerbaarheid. Mijn trainingen kenmerken zich door inzet, energie, bezieling, en niet in de laatste plaats: plezier. Meer informatie over mijn visie op aikido....

Zesde dan

Ik ben afgestudeerd in de Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, en ben houder van de zesde dan in het Aikikai-Aikido en Leraar Aikido Regionale Coach niveau 4 (NOC*NSF). Ik ben tevens Master Practicioner NLP, Rots en Water-trainer en Response-trainer voor jongeren. 


Cathrien de Pater

Ik heb ruim twintig jaar gewerkt als tropisch bosbouwkundige (Wageningen Universiteit), heb een Masters (cum laude) in Interreligieuze Spiritualiteit (Radboud Universiteit Nijmegen), en specialiseer me in spiritualiteit en bos natuur. Momenteel doe ik promotie-onderzoek naar spirituele waarden en duurzaam bosbeheer. Ik heb een 4e dan in Aikido, geef les aan de Aikido Stichting Arnhem 'Jiki Shin Kan', en assisteer bij de workshops van Centerforce Trainingen. Voor meer informatie, klik hier....  Zie ook de website van mijn adviesbureau Aranyani over mijn activiteiten voor Natuur en Religie.