Telefoon: 0317-617490

  • Piet Lagerwaard

Testimonials

Mariska Susebeek, Stichting Revief

In december 2016 heeft Stichting Revief Piet Lagerwaard uitgenodigd om een workshop te komen verzorgen op haar beleidsdag; Een gouden greep: Piet bleek een fantastisch docent die goed weet af te stemmen op de behoeften van zijn doelgroep en ook van de individuele deelnemers.
Revief is een stichting voor slachtoffers van seksueel kindermisbruik en bestaat naast een bestuur uit een kerngroep van actieve lotgenoten. Veiligheid en ontspanning zijn geen vanzelfsprekende thema's voor deze doelgroep, maar met Piet waren ze dat wel. Hij weet wat hij doet en doet dat ook nog eens op een respectvolle manier.
Uit ons hoofd, in ons lijf! We leerden in ons centrum te komen (en hoeveel kracht zich daar bevindt) en daar ook te kunnen blijven. Hij leerde ons om weerstand niet met weerstand te ontmoeten, maar deze om te buigen en ook hoe belangrijk het accepteren van een situatie is om (goed) te kunnen handelen.
Zinnen als wijsheden en veel om over na te denken, maar in ontspanning, niet in krampachtigheid.
De workshop had een positieve impact op onze dag en op de deelnemers. Voor herhaling vatbaar!

Frank Wagemans, senior projectmanager Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling

Piet Lagerwaard heeft voor ons in juni 2016 een workshop verzorgd. Het was een zeer waardevolle training waarin we hebben geleerd hoe we ontspanning in kunnen zetten in ons werk en in ons team. Dit allemaal vanuit de principes uit Aikido. Daarnaast hebben we ook veel plezier gehad tijdens de workshop en heeft de training ons ook als team verder gebracht. Kortom, een echte aanrader!

Marloes van der Maas, HR-manager Boerenbond

Boerenbond Deurne heeft met een groep leidinggevenden & sleutelfunctionarissen een workshop van Piet gehad om te ervaren hoe je lichaam reageert op weerstand. Het was een positieve workshop waarin iedereen enthousiast meedeed; veel is geleerd & gelachen, wat tot nieuwe inzichten heeft geleid. Kortom, een aanrader voor organisaties in verandertrajecten!!

Kika Westen, particulier:

In een vijftal een-op-een-lessen heeft Piet mij op een prettige manier een aantal vaardigheden bijgebracht, waardoor ik mij in bepaalde situaties weerbaar(der) kan opstellen. Niet alleen in de vorm van een fysieke aanvaller, maar ook in de benadering van mentale kwesties. Diverse technieken zoals ademhaling, concentratie, juiste lichaamshouding en -taal zijn aan bod gekomen. Daarnaast: uit de lijn van de aanvaller stappen, boksen, slaan en schoppen, goed leren vallen. Ik heb geleerd dat er mogelijkheden zijn om uit de greep van een aanvaller te kunnen komen met kleine bewegingen. En dat was mijn doel. Hartelijk dank, Piet, voor je wijze lessen.

 

Jos Houtriet, Intern opleider & trainer Gemeente Arnhem:
Eind 2013 hebben 150 collega’s van Werk en Inkomen de cursus ‘No Hero, No Zero’ gevolgd. Een aanrader voor iedereen die in zijn werk met agressie te maken krijgt! Hoe kan je in een verbale of fysieke confrontatie jezelf handhaven? Hoe beperk je wederzijds emotionele en fysieke schade? En hoe zorg je ervoor dat de relatie met cliënten niet onherroepelijk wordt verstoord? Met deze vragen gingen we aan de slag onder leiding van Centerforce Trainingen. Hun methode ‘No Hero, No Zero’ is gebaseerd op de principes van aikido, een Japanse verdedigingssport. Verrassend hoe we hiermee antwoord kregen op onze vragen! We leerden onszelf te blijven in emotionele ‘stormen’, adequaat te reageren op agressie, en die daardoor te de-escaleren. En dat door leuke en sportieve oefeningen waarbij je kon ontspannen, bewegen, en lachen! De cursusleiders, Piet Lagerwaard en Ronnie Stevens, zijn ervaren professionals. Een unieke combinatie van langdurige werkervaring als consulent bij een sociale dienst van een grote gemeente en de professionele achtergrond als 6e dan akido-trainer. Dat maakt deze training anders! Ik kan belangstellenden aanraden van hun diensten gebruik te maken.